34.9 C
Shtip
spot_img

Трансформација на Балканска: Почнува асфалтирање на сите улици во населбата

Започнаа подготовките за асфалтирање на сите улични краишта во населбата Балканска во Штип. Овој проект цели кон подобрување на инфраструктурата и обезбедување на подобри услови за живеење на жителите на населбата.

Локалните власти најавуваат дека асфалтирањето ќе ги зголеми пристапноста и мобилноста во населбата, обезбедувајќи безбедни и уредни улици. „Со оваа акција, тежнееме кон значително подобрување на квалитетот на живот во Балканска“, изјави Градоначалникот Иван Јорданов.

Завршувањето на проектот се очекува во наредните месеци, а жителите се потсетуваат да ги следат насоките за сообраќај за време на изведбата на градежните работи.

━ повеќе содржини

Почна уредувањето на тротоарите на улица „11 Октомври“

Започнаа градежните работи за уредување на тротоарските површини на улица „11 Октомври“. Овој проект има за цел да го подобри пристапот и безбедноста за...

ШОК НА СРПСКАТА СВАДБА! Невестата избегала со поклоните и бившиот дечко

Бошко Бубања, организаторот на веселби и свадби, за ТВ ПИНК раскажа некои од најчудните настани што се случувале на свадбите. Од бегство на невестата...

Несовесно однесување: Граѓаните фрлаат ѓубре надвор од подземните контејнери

Во Штип се соочуваат со проблеми со подземните контејнери, кои наместо да се користат според намената, ѓубрето се складира над земјата. Секојдневно, големи количини...

Поставување на лежачки премини за поголема безбедност кај СОУ „Коле Нехтенин“ и основното училиште во Караорман

За зголемување на безбедноста на учениците, започна поставувањето на лежачки премини во близина на СОУ „Коле Нехтенин“ и основното училиште во Караорман. Оваа иницијатива...

Предупредување: Најавени несносливи горештини со температури над 35 степени

Синоптичарите издадоа предупредување за високи температури во наредните денови, со очекувања за максимуми кои ќе надминат 35 степени Целзиусови. Граѓаните се потсетуваат да преземат...
spot_img