24.8 C
Shtip
spot_img

Подобрена паркинг зона кај ТППЕ во Штип за поголема безбедност и капацитет

Штип, 20.05.2024: На улица „Пиринска“, непосредно до Територијалната противпожарна единица (ТППЕ) во Штип, успешно е завршена рехабилитацијата на постоечката паркинг површина. Проектот вклучуваше поставување на нов асфалтен слој на површина од 1000 метри квадратни, што значително го зголемува капацитетот за паркирање и обезбедува подобри услови за граѓаните и посетителите на оваа важна локација.

„Овој проект на реновација не само што ја зголемува функционалноста на паркинг просторот, туку истовремено значително ги подобрува безбедносните услови за сите корисници“, изјави претставник на општината. Со новиот асфалт, паркингот сега е подобро организиран и посигурен, особено важно за област каде што се наоѓа Територијалната противпожарна единица.

Општина Штип постојано работи на унапредување на градската инфраструктура, со особено внимание кон обезбедување на квалитетни и безбедни паркинг простори. Оваа реновација е дел од плановите за подобрување на урбаната мобилност и пристапност на критични места во градот.

Граѓаните се охрабруваат да ги искористат предностите на обновениот паркинг простор, кој веќе е достапен за јавноста. Подобрувањето на паркингот кај ТППЕ Штип е очекувано да придонесе кон полесна и посигурна секојдневна рутина за многуте граѓани кои престојуваат или минуваат низ овој реон.

━ повеќе содржини

Мицкоски најавува поддршка за инвеститори за развој на македонската економија

Христијан Мицкоски, мандатар за состав на новата Влада, изјави дека идната администрација ќе приоритетизира поддршка на странските и домашни инвеститори како клучен елемент за...

Градежните работи на улицата „Широк Дол“ во Штип во прекин чекајќи геомеханички испитувања

тивности поради престојни резултати од геомеханички испитувања на земјините слоеви. Овие испитувања се критични за осигурување на безбедноста и стабилноста на подлогата, што е...

Прекин на водоснабдувањето во 11 улици во Штип поради изградба на кружен тек

Поради тековните градежни работи на кружниот тек Бриони и потребните промени на водоводната и канализационата мрежа, 11 улици во Штип утре ќе останат без...

ИГРОТЕКА ИЗБРКАЛА ТРИГОДИШНО ТЕШКОПОДВИЖНО ДЕТЕ СО ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА, УТВРДИ КОМИСИЈАТА ЗА ЗАШТИТА ОД ДИСКРИМИНАЦИЈА

Тригодишно тешкоподвижно девојче болно од церебрална парализа било дискриминирано во една од најпосетените игротеки во Скопје, од вработена која не дозволила мајката да остане...

Топлотен бран: Очекувани температури до 36 степени

Според најновите метеоролошки податоци, се очекува значително зголемување на температурите во текот на денот, со максимални достигнувања до 36 степени Целзиусови. Граѓаните се потсетуваат...
spot_img