34.9 C
Shtip
spot_img

Означен почетокот на изградбата на спортскиот центар Џексон во Штип

Премиерот Христијан Мицкоски и градоначалникот Иван Јорданов денес официјално означија почеток на изградбата на спортскиот центар Џексон во Штип. Овој амбициозен проект е насочен кон подобрување на спортската инфраструктура и создавање на современи услови за спортски активности во градот.

Спортскиот центар Џексон е дизајниран да биде мултифункционален објект кој ќе нуди различни спортски фасилитети за граѓаните на Штип. Очекува се центарот да претставува главно место за спортски настани, обуки и други активности кои ќе го збогатат спортскиот живот во регионот.

Премиерот Мицкоски и градоначалникот Јорданов изразија оптимизам во врска со позитивните ефекти што спортскиот центар ќе ги има на локалната заедница, истакнувајќи дека проектот ќе придонесе за здрав и активен начин на живот на жителите.

Изградбата на спортскиот центар Џексон е значаен чекор кон модернизација и развој на Штип и се очекува да биде завршен во предвидениот рок, додавајќи значајна вредност на спортската инфраструктура во градот.

━ повеќе содржини

Почна уредувањето на тротоарите на улица „11 Октомври“

Започнаа градежните работи за уредување на тротоарските површини на улица „11 Октомври“. Овој проект има за цел да го подобри пристапот и безбедноста за...

ШОК НА СРПСКАТА СВАДБА! Невестата избегала со поклоните и бившиот дечко

Бошко Бубања, организаторот на веселби и свадби, за ТВ ПИНК раскажа некои од најчудните настани што се случувале на свадбите. Од бегство на невестата...

Несовесно однесување: Граѓаните фрлаат ѓубре надвор од подземните контејнери

Во Штип се соочуваат со проблеми со подземните контејнери, кои наместо да се користат според намената, ѓубрето се складира над земјата. Секојдневно, големи количини...

Поставување на лежачки премини за поголема безбедност кај СОУ „Коле Нехтенин“ и основното училиште во Караорман

За зголемување на безбедноста на учениците, започна поставувањето на лежачки премини во близина на СОУ „Коле Нехтенин“ и основното училиште во Караорман. Оваа иницијатива...

Предупредување: Најавени несносливи горештини со температури над 35 степени

Синоптичарите издадоа предупредување за високи температури во наредните денови, со очекувања за максимуми кои ќе надминат 35 степени Целзиусови. Граѓаните се потсетуваат да преземат...
spot_img