34.9 C
Shtip
spot_img

Градоначалникот Јорданов најавува нови детски игралишта и забавени паркови

Градоначалникот на Штип, Иван Јорданов, објави дека во моментов се поставуваат нови детски реквизити и се изградува забавен парк во местото Пролет. Овие активности се дел од поголемата иницијатива за подобрување на урбаната инфраструктура наменета за децата и семејствата во Штип.

Инвестицијата во забавниот парк и новите детски реквизити цели да создаде безбедни и стимулативни простори за игра, кои ќе бидат доступни за сите деца во регионот. „Оваа изградба е важен чекор кон зајакнување на заедницата и обезбедување на здраво и активно детство за нашите млади жители,“ изјави Јорданов.

Општината планира да продолжи со подобрување на детските зони за игра и во други делови од градот, обезбедувајќи дека секое дете во Штип ќе има пристап до квалитетни рекреативни содржини. Со овие проекти, Штип се утврдува како град кој активно работи на подобрување на животната средина за своите најмлади граѓани.

━ повеќе содржини

Почна уредувањето на тротоарите на улица „11 Октомври“

Започнаа градежните работи за уредување на тротоарските површини на улица „11 Октомври“. Овој проект има за цел да го подобри пристапот и безбедноста за...

ШОК НА СРПСКАТА СВАДБА! Невестата избегала со поклоните и бившиот дечко

Бошко Бубања, организаторот на веселби и свадби, за ТВ ПИНК раскажа некои од најчудните настани што се случувале на свадбите. Од бегство на невестата...

Несовесно однесување: Граѓаните фрлаат ѓубре надвор од подземните контејнери

Во Штип се соочуваат со проблеми со подземните контејнери, кои наместо да се користат според намената, ѓубрето се складира над земјата. Секојдневно, големи количини...

Поставување на лежачки премини за поголема безбедност кај СОУ „Коле Нехтенин“ и основното училиште во Караорман

За зголемување на безбедноста на учениците, започна поставувањето на лежачки премини во близина на СОУ „Коле Нехтенин“ и основното училиште во Караорман. Оваа иницијатива...

Предупредување: Најавени несносливи горештини со температури над 35 степени

Синоптичарите издадоа предупредување за високи температури во наредните денови, со очекувања за максимуми кои ќе надминат 35 степени Целзиусови. Граѓаните се потсетуваат да преземат...
spot_img