34.9 C
Shtip
spot_img

Градежните работи на улицата „Широк Дол“ во Штип во прекин чекајќи геомеханички испитувања

тивности поради престојни резултати од геомеханички испитувања на земјините слоеви. Овие испитувања се критични за осигурување на безбедноста и стабилноста на подлогата, што е неопходно пред да се продолжи со планираното проширување и реконструкција на улицата.

Испитувањата целат да дадат детален увид во геолошката структура на подрачјето и да идентификуваат потенцијални ризици кои би можеле да влијаат на долгорочната употреба на улицата. Резултатите од овие испитувања ќе обезбедат клучни информации за следните чекори во градежниот проект.

Локалните власти потенцираат дека забавувањето на работите е предизвикано од потребата да се осигура дека сите аспекти на градежниот проект се спроведени со највисок степен на прецизност и безбедност. „Приоритет ни е безбедноста на сите граѓани, и затоа сме посветени на проведување на сите потребни тестирања пред да продолжиме понатаму“, изјави претставник на општината.

Градежните работи на улицата „Широк Дол“ се очекува да продолжат веднаш штом резултатите од геомеханичките испитувања бидат анализирани и потврдени. До тогаш, граѓаните се замолуваат за трпение и разбирање додека се завршат овие важни процедури кои ќе овозможат безбедно и успешно реализирање на проектот.

━ повеќе содржини

Почна уредувањето на тротоарите на улица „11 Октомври“

Започнаа градежните работи за уредување на тротоарските површини на улица „11 Октомври“. Овој проект има за цел да го подобри пристапот и безбедноста за...

ШОК НА СРПСКАТА СВАДБА! Невестата избегала со поклоните и бившиот дечко

Бошко Бубања, организаторот на веселби и свадби, за ТВ ПИНК раскажа некои од најчудните настани што се случувале на свадбите. Од бегство на невестата...

Несовесно однесување: Граѓаните фрлаат ѓубре надвор од подземните контејнери

Во Штип се соочуваат со проблеми со подземните контејнери, кои наместо да се користат според намената, ѓубрето се складира над земјата. Секојдневно, големи количини...

Поставување на лежачки премини за поголема безбедност кај СОУ „Коле Нехтенин“ и основното училиште во Караорман

За зголемување на безбедноста на учениците, започна поставувањето на лежачки премини во близина на СОУ „Коле Нехтенин“ и основното училиште во Караорман. Оваа иницијатива...

Предупредување: Најавени несносливи горештини со температури над 35 степени

Синоптичарите издадоа предупредување за високи температури во наредните денови, со очекувања за максимуми кои ќе надминат 35 степени Целзиусови. Граѓаните се потсетуваат да преземат...
spot_img