20.3 C
Shtip
spot_img

Асфалтирање на ул. „Панко Брашнаров“ во населбата Света Недела: Градот го слушна гласот на граѓаните

Штип, 11.05.2024: Жителите на населбата Света Недела денес се сведоци на значајна подобрувања во својата секојдневна средина, откако започна асфалтирањето на дел од улицата „Панко Брашнаров“. Оваа активност е одговор на долгогодишните барања на локалните граѓани за подобрување на инфраструктурата во нивната населба.

Асфалтирањето е планирано да обезбеди поголема безбедност и подобрен пристап за возилата и пешаците, што ќе придонесе кон подобрување на квалитетот на животот во оваа област. Владее чувство на задоволство кај жителите, кои со нетрпение очекуваат позитивни промени кои ќе им овозможат попријатно секојдневие.

Градските власти изразија задоволство што можеа да интервенираат во решавање на проблемот кој долго време беше предмет на разговори меѓу граѓаните и локалната самоуправа. Извршниот градоначалник посочи дека оваа активност е доказ за силната посветеност кон слушање и одговарање на потребите на граѓаните.

Со оваа интервенција, улицата „Панко Брашнаров“ не само што ќе добие нов изглед, туку и ќе се подобри функционалноста и безбедноста, зголемувајќи го и целокупното задоволство на заедницата.

Настанот е пример за успешна колаборација помеѓу граѓаните и локалните власти и поттик за идни проекти кои ќе ја подобрат урбаната структура во Штип и околината. Оваа акција ќе има долгорочни позитивни ефекти на урбаниот развој и на динамиката на животот во Света Недела.

━ повеќе содржини

Штип воведува иновација во управувањето со отпад: Поставување на првите подземни контејнери

Штип, 16.05.2024: Општина Штип започна со поставување на првите подземни контејнери за отпадоци, воведувајќи значајна иновација во системот за управување со отпад во градот....

Прекин на работа во сите сектори на Општина Штип поради реконструкција на електричната мрежа од страна на ЕВН

Штип, 16.05.2024: Денеска, поради вршење на реконструкција на електричната мрежа и проблеми во локалната трафостаница, зградата на Општина Штип и околните реони останаа без...

Екстрадиција на Љупчо Палевски: Првоосомничениот во случајот за убиството на Вања Ѓорчевска и Панче Жежовски денеска пристигнува во Македонија

Љупчо Палевски Палчо, главниот осомничен за убиството на 14-годишната Вања Ѓорчевска и 74-годишниот Панче Жежовски, попладнево треба да пристигне во Македонија. Неговата екстрадиција претставува...

Општина Штип најавува ларвицидна дезинсекција на 17 мај за уништување на ларви на комарци

Штип, 14.05.2024: Општина Штип, во соработка со овластена фирма, ќе спроведе акција на ларвицидна дезинсекција на територијата на општината на 17 мај 2024 година...

Првпат во Македонија: Средните училишта во Штип изведоа симулација на државна матура

Пред 17 години (2007), во Македонија за првпат беше воведена државната матура за учениците од гимназиско и од четиригодишно средно стручно образование. Од воведувањето,...
spot_img