34.9 C
Shtip
spot_img

Штипските средни училишта со рекорден број слободни места: 800 места чекаат ученици!

Во текот на актуелниот уписен рок, над 400 ученици кои завршиле основно образование се пријавиле електронски за упис во средните училишта во Штип. Според надлежните, во училиштата сè уште се достапни околу 800 слободни места за новата учебна година.

Процесот на упис продолжува, а родителите и учениците се потсетуваат да ги завршат пријавите навреме за да обезбедат место во посакуваната средна школа. Училиштата во Штип нудат различни програми кои овозможуваат квалитетно средно образование и добра подготовка за понатамошно образование или влегување во работната сила.

━ повеќе содржини

Почна уредувањето на тротоарите на улица „11 Октомври“

Започнаа градежните работи за уредување на тротоарските површини на улица „11 Октомври“. Овој проект има за цел да го подобри пристапот и безбедноста за...

ШОК НА СРПСКАТА СВАДБА! Невестата избегала со поклоните и бившиот дечко

Бошко Бубања, организаторот на веселби и свадби, за ТВ ПИНК раскажа некои од најчудните настани што се случувале на свадбите. Од бегство на невестата...

Несовесно однесување: Граѓаните фрлаат ѓубре надвор од подземните контејнери

Во Штип се соочуваат со проблеми со подземните контејнери, кои наместо да се користат според намената, ѓубрето се складира над земјата. Секојдневно, големи количини...

Поставување на лежачки премини за поголема безбедност кај СОУ „Коле Нехтенин“ и основното училиште во Караорман

За зголемување на безбедноста на учениците, започна поставувањето на лежачки премини во близина на СОУ „Коле Нехтенин“ и основното училиште во Караорман. Оваа иницијатива...

Предупредување: Најавени несносливи горештини со температури над 35 степени

Синоптичарите издадоа предупредување за високи температури во наредните денови, со очекувања за максимуми кои ќе надминат 35 степени Целзиусови. Граѓаните се потсетуваат да преземат...
spot_img