34.9 C
Shtip
spot_img

Чести кражби во Штип: Исчезнаа три клупи од улицата „Борис Крајгер“

Необичната серија кражби продолжува во Штип, овојпат со исчезнување на три јавни клупи од улицата „Борис Крајгер“ за само една ноќ. Станарите изразија загриженост и незадоволство, бидејќи клупите служеа како омилени места за одмор и социјализација во заедницата.

Полицијата активно води истрага за да ги идентификува сторителите и да ги врати украдените предмети. „Исчезнувањето на овие клупи значително влијае на квалитетот на живот во нашата заедница“, коментираше локален жител.

Локалните власти сега размислуваат за воведување дополнителни мерки за обезбедување.

━ повеќе содржини

Почна уредувањето на тротоарите на улица „11 Октомври“

Започнаа градежните работи за уредување на тротоарските површини на улица „11 Октомври“. Овој проект има за цел да го подобри пристапот и безбедноста за...

ШОК НА СРПСКАТА СВАДБА! Невестата избегала со поклоните и бившиот дечко

Бошко Бубања, организаторот на веселби и свадби, за ТВ ПИНК раскажа некои од најчудните настани што се случувале на свадбите. Од бегство на невестата...

Несовесно однесување: Граѓаните фрлаат ѓубре надвор од подземните контејнери

Во Штип се соочуваат со проблеми со подземните контејнери, кои наместо да се користат според намената, ѓубрето се складира над земјата. Секојдневно, големи количини...

Поставување на лежачки премини за поголема безбедност кај СОУ „Коле Нехтенин“ и основното училиште во Караорман

За зголемување на безбедноста на учениците, започна поставувањето на лежачки премини во близина на СОУ „Коле Нехтенин“ и основното училиште во Караорман. Оваа иницијатива...

Предупредување: Најавени несносливи горештини со температури над 35 степени

Синоптичарите издадоа предупредување за високи температури во наредните денови, со очекувања за максимуми кои ќе надминат 35 степени Целзиусови. Граѓаните се потсетуваат да преземат...
spot_img