20.3 C
Shtip
spot_img

Прекин на работа во сите сектори на Општина Штип поради реконструкција на електричната мрежа од страна на ЕВН

Штип, 16.05.2024: Денеска, поради вршење на реконструкција на електричната мрежа и проблеми во локалната трафостаница, зградата на Општина Штип и околните реони останаа без електрична енергија. Како резултат, сите сектори во општината не работат до понатамошно известување.

Прекинот е предизвикан од неопходни реконструктивни работи на електричната мрежа кои целат да ја зголемат стабилноста и безбедноста на снабдувањето со електрична енергија во овој дел од градот. Овие мерки се превентивни и неопходни за избегнување идни компликации кои би можеле сериозно да влијаат на функционирањето на општинските служби.

Општината апелира до граѓаните за разбирање и стрпливост додека траат ремонтните работи и ги информира дека се преземаат сите потребни мерки за што поскоро нормализирање на состојбата. Исто така, се препорачува на граѓаните да ги одложат своите планирани посети до општината за време на прекинот на електричната енергија.

━ повеќе содржини

Штип воведува иновација во управувањето со отпад: Поставување на првите подземни контејнери

Штип, 16.05.2024: Општина Штип започна со поставување на првите подземни контејнери за отпадоци, воведувајќи значајна иновација во системот за управување со отпад во градот....

Екстрадиција на Љупчо Палевски: Првоосомничениот во случајот за убиството на Вања Ѓорчевска и Панче Жежовски денеска пристигнува во Македонија

Љупчо Палевски Палчо, главниот осомничен за убиството на 14-годишната Вања Ѓорчевска и 74-годишниот Панче Жежовски, попладнево треба да пристигне во Македонија. Неговата екстрадиција претставува...

Општина Штип најавува ларвицидна дезинсекција на 17 мај за уништување на ларви на комарци

Штип, 14.05.2024: Општина Штип, во соработка со овластена фирма, ќе спроведе акција на ларвицидна дезинсекција на територијата на општината на 17 мај 2024 година...

Првпат во Македонија: Средните училишта во Штип изведоа симулација на државна матура

Пред 17 години (2007), во Македонија за првпат беше воведена државната матура за учениците од гимназиско и од четиригодишно средно стручно образование. Од воведувањето,...
spot_img