34.9 C
Shtip
spot_img

Плуждино на прагот на урбанизација: Градоначалникот Јорданов најавува промени

Викенд населбата Плуждино, позната по своите природни убавини и потенцијал за развој, скоро ќе доживее значителна урбанизација, најави градоначалникот на Штип, Иван Јорданов. Според него, во текот на следната година, оваа област ќе претрпи трансформација што ќе овозможи подобар живот за нејзините жители и посетители.

Иницијативата за урбанизација на Плуждино вклучува изградба на нова инфраструктура, вклучително и подобрена водоснабдителна и канализациона мрежа, како и улично осветлување, што ќе ја зголеми привлечноста на населбата за живеење и инвестиции. „Ова не е само обнова; ова е потполна трансформација што ќе го зголеми квалитетот на живот во Плуждино“, изјави Јорданов.

Градоначалникот исто така потенцираше дека новите планови се дел од поголемите напори за оживување на руралните области и поддршка на стабилниот развој на регионот. Овие промени се предвидени да привлечат повеќе посетители и да ја засилат економската активност.

Локалните власти и жителите на Плуждино позитивно ги пречекуваат најавените промени и со нетрпение очекуваат реализација на проектите кои ќе ја трансформираат населбата во посакувана дестинација за живеење и работа.

━ повеќе содржини

Почна уредувањето на тротоарите на улица „11 Октомври“

Започнаа градежните работи за уредување на тротоарските површини на улица „11 Октомври“. Овој проект има за цел да го подобри пристапот и безбедноста за...

ШОК НА СРПСКАТА СВАДБА! Невестата избегала со поклоните и бившиот дечко

Бошко Бубања, организаторот на веселби и свадби, за ТВ ПИНК раскажа некои од најчудните настани што се случувале на свадбите. Од бегство на невестата...

Несовесно однесување: Граѓаните фрлаат ѓубре надвор од подземните контејнери

Во Штип се соочуваат со проблеми со подземните контејнери, кои наместо да се користат според намената, ѓубрето се складира над земјата. Секојдневно, големи количини...

Поставување на лежачки премини за поголема безбедност кај СОУ „Коле Нехтенин“ и основното училиште во Караорман

За зголемување на безбедноста на учениците, започна поставувањето на лежачки премини во близина на СОУ „Коле Нехтенин“ и основното училиште во Караорман. Оваа иницијатива...

Предупредување: Најавени несносливи горештини со температури над 35 степени

Синоптичарите издадоа предупредување за високи температури во наредните денови, со очекувања за максимуми кои ќе надминат 35 степени Целзиусови. Граѓаните се потсетуваат да преземат...
spot_img