20.3 C
Shtip
spot_img

Нови Детали: На ниту една трага од службениот автомобил нема ДНК од Данка

Српскиот портал „Нова.рс“ известиле дека досега се извештачени повеќе од 400 траги пронајдени во службеното возило за кое постои сомнеж дека било управувано од страна на Дејан Драгојевиќ и Срѓан Јанковиќ во моментот кога, според признание, го удриле девојчето. Пред неколку денови во обвинителството пристигнале и нови резултати од вештачењето.

„Од внатрешната страна на службениот автомобил во Бор се земени повеќе од 500 траги, како и траги од надворешната страна на автомобилот. Досега вештачењата покажаа дека на ниту една од трагите не се наоѓа ДНК од Данка Илиќ, како ниту во самиот автомобил, ниту пак на надворешните делови од возилото“, дознава „Нова.рс“ од Вишото јавно обвинителство.

Да потсетиме, осомничените работници на борската фирма „Водовод“, Јанковиќ и Драгијевиќ на 26 март биле на работна задача кога во Бањско поле исчезнала двегодишната Данка. Според признанието на Драгијевиќ, тие го удриле девојчето со службеното возило, ја задавиле и фрлиле на дива депонија на патот Старобањска, од каде два дена подоцна Дејан со неговиот татко (73) и сега веќе починат брат Далибор (40), наводно ја преместил на друга, сè уште непозната локација.

Полицијата уште трага по нејзиното тело.

━ повеќе содржини

Штип воведува иновација во управувањето со отпад: Поставување на првите подземни контејнери

Штип, 16.05.2024: Општина Штип започна со поставување на првите подземни контејнери за отпадоци, воведувајќи значајна иновација во системот за управување со отпад во градот....

Прекин на работа во сите сектори на Општина Штип поради реконструкција на електричната мрежа од страна на ЕВН

Штип, 16.05.2024: Денеска, поради вршење на реконструкција на електричната мрежа и проблеми во локалната трафостаница, зградата на Општина Штип и околните реони останаа без...

Екстрадиција на Љупчо Палевски: Првоосомничениот во случајот за убиството на Вања Ѓорчевска и Панче Жежовски денеска пристигнува во Македонија

Љупчо Палевски Палчо, главниот осомничен за убиството на 14-годишната Вања Ѓорчевска и 74-годишниот Панче Жежовски, попладнево треба да пристигне во Македонија. Неговата екстрадиција претставува...

Општина Штип најавува ларвицидна дезинсекција на 17 мај за уништување на ларви на комарци

Штип, 14.05.2024: Општина Штип, во соработка со овластена фирма, ќе спроведе акција на ларвицидна дезинсекција на територијата на општината на 17 мај 2024 година...

Првпат во Македонија: Средните училишта во Штип изведоа симулација на државна матура

Пред 17 години (2007), во Македонија за првпат беше воведена државната матура за учениците од гимназиско и од четиригодишно средно стручно образование. Од воведувањето,...
spot_img