34.9 C
Shtip
spot_img

Прекин на водоснабдувањето во 11 улици во Штип поради изградба на кружен тек

Поради тековните градежни работи на кружниот тек Бриони и потребните промени на водоводната и канализационата мрежа, 11 улици во Штип утре ќе останат без водоснабдување. Оваа мера е неопходна за безбедно и ефикасно спроведување на инфраструктурните подобрувања кои ќе придонесат кон поголема сообраќајна ефикасност во овој дел од градот.

Жителите на засегнатите области се потсетуваат да преземат соодветни мерки за да обезбедат доволно вода за своите потреби за време на прекинот. Општината и водоснабдувачката компанија апелираат за разбирање и соработка од страна на граѓаните и ветуваат дека сè ќе направат за водоснабдувањето да биде воспоставено во најкус можен рок.

За дополнителни информации и ажурирања во врска со прекинот и напредокот на градежните работи, граѓаните можат да се обратат на веб-страницата на Општина Штип или директно во локалното водоснабдително претпријатие.

━ повеќе содржини

Почна уредувањето на тротоарите на улица „11 Октомври“

Започнаа градежните работи за уредување на тротоарските површини на улица „11 Октомври“. Овој проект има за цел да го подобри пристапот и безбедноста за...

ШОК НА СРПСКАТА СВАДБА! Невестата избегала со поклоните и бившиот дечко

Бошко Бубања, организаторот на веселби и свадби, за ТВ ПИНК раскажа некои од најчудните настани што се случувале на свадбите. Од бегство на невестата...

Несовесно однесување: Граѓаните фрлаат ѓубре надвор од подземните контејнери

Во Штип се соочуваат со проблеми со подземните контејнери, кои наместо да се користат според намената, ѓубрето се складира над земјата. Секојдневно, големи количини...

Поставување на лежачки премини за поголема безбедност кај СОУ „Коле Нехтенин“ и основното училиште во Караорман

За зголемување на безбедноста на учениците, започна поставувањето на лежачки премини во близина на СОУ „Коле Нехтенин“ и основното училиште во Караорман. Оваа иницијатива...

Предупредување: Најавени несносливи горештини со температури над 35 степени

Синоптичарите издадоа предупредување за високи температури во наредните денови, со очекувања за максимуми кои ќе надминат 35 степени Целзиусови. Граѓаните се потсетуваат да преземат...
spot_img