34.9 C
Shtip
spot_img

Најновите Иновации во Стоматолошката Технологија: 3Д Томографија на Забите и во Штип

Отсега и во Штип во Стоматолошка Ординација Др.Денков.

3Д томографијата на забите е метода за сликање која овозможува добивање тродимензионални слики од забите и околинските структури. Оваа техника користи серија од дводимензионални слики (скенирања) од забите, каде што секое скенирање се прави под различен агол или позиција. Потоа, користејќи рачно или компјутерско процесирање, овие слики се комбинираат за да се создаде тродимензионална репрезентација на забите и структурите околу нив.

3Д томографијата на забите е корисна во стоматологијата за дијагностицирање и планирање на третмани, како што се препарирање на заби пред поставување на забни импланти, лечење на кореновите канали, или анализа на структурите на вилицата.

Овој метод овозможува детални и прецизни слики, што го прави корисен алат за стоматолозите во процесот на дијагностицирање и третман на забните проблеми.

━ повеќе содржини

Почна уредувањето на тротоарите на улица „11 Октомври“

Започнаа градежните работи за уредување на тротоарските површини на улица „11 Октомври“. Овој проект има за цел да го подобри пристапот и безбедноста за...

ШОК НА СРПСКАТА СВАДБА! Невестата избегала со поклоните и бившиот дечко

Бошко Бубања, организаторот на веселби и свадби, за ТВ ПИНК раскажа некои од најчудните настани што се случувале на свадбите. Од бегство на невестата...

Несовесно однесување: Граѓаните фрлаат ѓубре надвор од подземните контејнери

Во Штип се соочуваат со проблеми со подземните контејнери, кои наместо да се користат според намената, ѓубрето се складира над земјата. Секојдневно, големи количини...

Поставување на лежачки премини за поголема безбедност кај СОУ „Коле Нехтенин“ и основното училиште во Караорман

За зголемување на безбедноста на учениците, започна поставувањето на лежачки премини во близина на СОУ „Коле Нехтенин“ и основното училиште во Караорман. Оваа иницијатива...

Предупредување: Најавени несносливи горештини со температури над 35 степени

Синоптичарите издадоа предупредување за високи температури во наредните денови, со очекувања за максимуми кои ќе надминат 35 степени Целзиусови. Граѓаните се потсетуваат да преземат...
spot_img