20.3 C
Shtip
spot_img

Започна изградбата на кружен тек на улица „Генерал Михајло Апостолски“

Штип, 13.05.2024: Градоначалникот на Штип, Иван Јорданов, денеска ја потврди изградбата на новиот кружен тек кај крстосницата на улица „Генерал Михајло Апостолски“, помеѓу паркот Бриони и Клиничката болница, веќе успешно е започната. Оваа капитална инвестиција цели да го зголеми безбедноста и текот на сообраќајот во овој дел од градот.

Проектот вклучува изградба на современ кружен тек со соодветни сообраќајни знаци и сигнализација, што ќе олесни движењето околу клучните градски институции. Дополнително, се предвидува уредување на прилежните тротоари и зелени површини, што ќе придонесе за поздрава и поугледна средина за жителите на Штип.

„Оваа изградба е важен чекор кон реализација на нашата визија за посигурен и поорганизиран Штип. Секој нов проект како овој нè приближува до целта – град кој нуди квалитетен живот за сите свои граѓани“, заклучи градоначалникот Јорданов.

Се очекува дека работите на терен ќе продолжат со забрзано темпо, што ќе обезбеди долгорочни користи за целата заедница.

━ повеќе содржини

Штип воведува иновација во управувањето со отпад: Поставување на првите подземни контејнери

Штип, 16.05.2024: Општина Штип започна со поставување на првите подземни контејнери за отпадоци, воведувајќи значајна иновација во системот за управување со отпад во градот....

Прекин на работа во сите сектори на Општина Штип поради реконструкција на електричната мрежа од страна на ЕВН

Штип, 16.05.2024: Денеска, поради вршење на реконструкција на електричната мрежа и проблеми во локалната трафостаница, зградата на Општина Штип и околните реони останаа без...

Екстрадиција на Љупчо Палевски: Првоосомничениот во случајот за убиството на Вања Ѓорчевска и Панче Жежовски денеска пристигнува во Македонија

Љупчо Палевски Палчо, главниот осомничен за убиството на 14-годишната Вања Ѓорчевска и 74-годишниот Панче Жежовски, попладнево треба да пристигне во Македонија. Неговата екстрадиција претставува...

Општина Штип најавува ларвицидна дезинсекција на 17 мај за уништување на ларви на комарци

Штип, 14.05.2024: Општина Штип, во соработка со овластена фирма, ќе спроведе акција на ларвицидна дезинсекција на територијата на општината на 17 мај 2024 година...

Првпат во Македонија: Средните училишта во Штип изведоа симулација на државна матура

Пред 17 години (2007), во Македонија за првпат беше воведена државната матура за учениците од гимназиско и од четиригодишно средно стручно образование. Од воведувањето,...
spot_img