24.8 C
Shtip
spot_img

Штип воведува комплетна промена на водоводната систем: Проблемите со водоснабдувањето стануваат минато

Градоначалникот на Штип, Иван Јорданов, најави значајни подобрувања во системот за водоснабдување на градот, објавувајќи дека проблемите со водоснабдувањето остануваат во минатото. Од денес, започнала комплетна замена на водоводната линија на најкритичната точка во градот, што се очекува значително да го подобри снабдувањето со вода за сите жители.

Проектот вклучува замена на застарени цевки и модернизација на целата инфраструктура, со цел да се осигура конзистентно и квалитетно снабдување со питка вода. Градоначалникот Јорданов истакна дека оваа иницијатива е клучна за решавање на долгогодишните проблеми со водата во Штип.

„Со новата водоводна линија, нашите граѓани ќе имаат постојан пристап до чиста и безбедна питка вода. Ова е наш приоритет и се залагаме за непрекинати инвестиции во подобрување на комуналната инфраструктура“, рече Јорданов.

Локалните власти апелираат до граѓаните за разбирање и трпеливост додека траат градежните работи, кои може привремено да предизвикаат изменети сообраќајни услови во делови од градот. Сите активности се планирани така што нарушувањата на секојдневието на граѓаните ќе бидат минимизирани.

Оваа обнова на водоводниот систем во Штип е чекор кон модерен и одржлив развој на градската инфраструктура, со што се потврдува посветеноста на локалните власти кон подобрување на животниот стандард на сите жители.

━ повеќе содржини

Мицкоски најавува поддршка за инвеститори за развој на македонската економија

Христијан Мицкоски, мандатар за состав на новата Влада, изјави дека идната администрација ќе приоритетизира поддршка на странските и домашни инвеститори како клучен елемент за...

Градежните работи на улицата „Широк Дол“ во Штип во прекин чекајќи геомеханички испитувања

тивности поради престојни резултати од геомеханички испитувања на земјините слоеви. Овие испитувања се критични за осигурување на безбедноста и стабилноста на подлогата, што е...

Прекин на водоснабдувањето во 11 улици во Штип поради изградба на кружен тек

Поради тековните градежни работи на кружниот тек Бриони и потребните промени на водоводната и канализационата мрежа, 11 улици во Штип утре ќе останат без...

ИГРОТЕКА ИЗБРКАЛА ТРИГОДИШНО ТЕШКОПОДВИЖНО ДЕТЕ СО ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА, УТВРДИ КОМИСИЈАТА ЗА ЗАШТИТА ОД ДИСКРИМИНАЦИЈА

Тригодишно тешкоподвижно девојче болно од церебрална парализа било дискриминирано во една од најпосетените игротеки во Скопје, од вработена која не дозволила мајката да остане...

Топлотен бран: Очекувани температури до 36 степени

Според најновите метеоролошки податоци, се очекува значително зголемување на температурите во текот на денот, со максимални достигнувања до 36 степени Целзиусови. Граѓаните се потсетуваат...
spot_img