Сосема спротивно мислење: Кинеските нутриционисти имаат поинакво мислење за појадокот!

0

Што треба да се јаде наутро за го зачувате своето здравје и да го спречите таложењето на вишокот килограми?

Кинеските нутриционисти го рабија митот за тоа дека појадокот мора да биде обилен и дека мора да јадете рано наутро.

Изгледа дека е сосема спротивно!

Спорд нив, појадокот би требало да биде лесен и да се јаде подоцна. Преобилниот појадок би можел да доведе до натрупување на маснотии. Стручњаците исто така составиле список на намирници кои треба да се јадат наутро. На списокот се:

1) Јајца

2) Зобена каша со овошје или со суво овошје

3) Мусли со сок или млеко

4) Јогурт со овошје

5) Салата од зеленчук и зелени растенија

6) Младо сирење со овошје

7) Леб од житарки

8) Овошна салата

9) Нискокалорично сирење

10) Каша од хелјда со млеко

Идеално време за појадок е околу 11 или 12 часот.

Сподели.


Коментарите се затворени.