Нивото на Дојранското езеро постигна рекорд во изминтите 30 години

0

Нивото на вода во Дојранското езеро го достигна рекордот. Поплавена е градската плажа, мостовите и останатите реквизити потребни за на плажа.

 „Порано нивото изнесувало четири метри под нулта кота, а сега изнесува метар и половина над нулта кота“.
gffgf thfhtgf
Сподели.


Коментарите се затворени.