6 традиционални пивски рецепти во вашиот омилен кафе бар во Штип

0

6 традиционални пивски рецепти во вашиот омилен кафе бар Џет

   Крафт Култура

craft2

Пивото е причина за почеток на многу теми на разговор, па затоа денеска го ставаме пивото, како тема на разговор. Поточно Крафт Пивото. 

Големите пивари и ден денес доминираат на светскиот алкохолен пазар, но во последните години, крафт пивото стана хит кај вистинските љубители. 
Што го прави посебно?! 
Крафт пивото, за разлика од “обичното” вообиаченото, корпоративно пиво, пред се е во состојките, и начинот на преработка на истите.  

Крафт пивото е уметничко движење, кое се развива во деветесетите години на минатиот век, кога независните микро пивари, сакајќи да ги експонираат своите вештини во пивски рецепти, почнале форма на трка, во изработка на квалитетно пиво. Секој вид на пиво, со стандарден рецепт, и уникатен природен додаток ( зачин ) за да го направи пивото разчилно и ке ве однесат на егзотично патување со различен вкус. 
Се започнало во дворовите и гаражите на креативните техонлози, кои сакале да експериментираат со рецептите, па со текот на времето прераснува во цела конзумерска револуција, моментален алкохолен тренд. 
Суштината на Крафт Културата е секој да биде по авант гарден во рецептот, и убедливо различен од другиот. Покрај во рецептите, различноста е и во артистичноста на дизајнот и брнед приказната што ја нудат , компактни спони во едно патување на пивската уметност. 
Крафт пиварите се толку популарни, што во САД се смета дека на секои 10 милји има мини пивара, што експрериментира со новиот природен рецепт, спремен да го освои светот. 
Најголем конзумер на пиво во светот е Чешка, 143 литра по жител, или 1, 5 билиони литри пиво годишно. 
Во Британија има 1500 крафт пивари. 
Македонија 1, и тоа достапна сега и за нас. 
Темов, еден од револуционерите за достапонста на квалитетно пиво и во Македонија.
Како и по светски стандарди, со лимитирана достапност, оваа компанија произведува 9 видови пиво. Главни одлики на овиве пива се што не содржат никакви хемикалии и адитиви, богати се со витамини и здрави хранливи состојки. За разлика од големите пивари, микро пиварите имаат лимитани количини, и потешко се достапни на пазарите. Обично се интерес на странците кои доагаат во земјата, но се достапни и на секој вистински уживател на пиво, кој ја посетува Темов.
За прв пат во Источна Македонија крафт пивото на пивара Темов за ваше задоволство е достапно во Кафе Бар Џет во Штип каде можете да уживате во 6 различни видови на пиво.
Повелете пронајдете ја вашате омилена нијанса на крафт пиво.
craft
Кале – Вајс
Прво пченично пиво произведено во Македонија
Пченичен слад и хмељови сплотени во нефилтрирано пиво
со типичен вкус на банана и тропско овошје.
Боја: матно-жолта
Природно ладно ферментирано и нефилтрирано пиво
без вештачки бои, ароми и конзерванси.
Алкохол – 4.5%
Рис – Премиум Пилснер
Лагер пиво направено од јачменов слад,
со јак финиш на алкохол
Боја: темно-жолта
Природно ладно ферментирано и нефилтрирано пиво
без вештачки бои, ароми и конзерванси.
Алкохол – 5%
Големата ИПА  – India Pale Ale
Комбинација на јачменови сладови и хмељови
ко јшто му даваат горчина, ароматични овошни мириси
и специфичен долг вкус на егзотично пиво.
Боја: црвена
Природно ладно ферментирано и нефилтрирано пиво
без вештачки бои, ароми и конзерванси.
Алкохол – 5%
Скендербег – Црвен Пилснер
Нефилтрирано пиво направено од печен јачменов слад
со голема нота на карамела, доминира вкусот на чаденото.
Боја: Килибарна
Природно ладно ферментирано и нефилтрирано пиво
без вештачки бои, ароми и конзерванси.
Алкохол – 5%
Чаршиско – Светол Пилснер
Типичен Баварски пилснер од јачменов слад
со изразено ароматичен хмељ.
Боја: златно-жолта
Природно ладно ферментирано и нефилтрирано пиво
без вештачки бои, ароми и конзерванси.
Алкохол – 4.5%
Портер -Мрак
Густакремаста пена со богат чоколадно, карамелен
и кафе вкус, кој е добиен од дупло печен јачменов слад.
Боја: длабоко-црна
Природно ладно ферментирано и нефилтрирано пиво
без вештачки бои, ароми и конзерванси.
Алкохол – 4.5%
Пивото е доказ дека Господ не сака, и сака да бидеме среќни – Бенџамин Франклин.
Наздравје !!!

Автор – Владимир Талевски

Сподели.


Коментарите се затворени.