Пуштена во употреба велосипетската патека во Штип

0

Денес во Штип свечено беше пуштен во употреба дел од пешачката патека ид 8 ноември до Балканска во должина од 3.5 кулометри.

Ова е прва велосипетска патека во Штип која поврзува повеќе населби во Штип, исто така е од големо значење за спортот и рекреацијата на Штипјани. Велосипедката патека е втора по ред патека во Штип одкако преходно се направи пешачка патека од населба 8ми Ноември до Ново Село позади Исарот, патека која може да се каже дека е полн погодок за рекреација и прошетка на граѓаните.

15665847_738544929633330_2936657774941626385_n 15578882_738545026299987_8236926109207977353_n 15578789_735859966568493_4420206157061926203_n 15492430_738544912966665_5438644666489331545_n 15492372_738544979633325_2756429800983887996_n

Сподели.


Коментарите се затворени.