Давид Миладинов со својот глас го освојува светот

0

Од 02 до 06 декември Давид Миладинов настапи на Светски вокален музички фестивал во Рига, Латвија.
Тој на фестивалот се претстави во три музички категории и тоа Original song, World Hit и Folk song. Од околу 300 светски пеачи и претставници на фестивалот нашиот Штипјанец, Давид Миладинов освои повторно златен медал и два сребрени медали.

15592572_1383071435039203_246818777_n
Давид на фестивалот се претстави во категоријата Original song со својата авторска поп песна “Тивки писма” која за прв пат беше изведена во Рига и е создадена на Македонски и Англиски јазик чие дело, односно музика и аранжман е на Филип Стевановски, а текст на Маја К. Коларова. Оваа песна го освои СРЕБРЕНИОТ МЕДАЛ на фестивалот во Рига, Латвија.

15497584_1383071338372546_1627116682_n
Во категоријата World Hit, Миладинов се претсави со познатиот хит “Besame Mucho” и неговата изведба ги допре срцата на сите присутни во салата, адаптацијата и аранжманот е на Филип Стевановски. Оваа песна исто така го освои СРЕБРЕНИОТ МЕДАЛ.

15556421_1383071745039172_1632570845_o
Во категоријата на Folk Song, Давид ја изведе својата прва авторска композиција “Не верувам во грев”, музика и текст Мирче Кикиритков и аранжман Филип Стевановски, која исто така го освои првото место на Интернационалниот фестивал во Бугарија и во комбинација со ангелскиот глас на Давид Миладинов го освои ЗЛАТНИОТ МЕДАЛ на фестивалот во Латвија.

dsc_0252
Давид Миладинов овој период е премногу зафатен со снимања, концерти, испити, фестивали, па така веќе се закажани неговите концерти и тоа:
– 18 декември во Софија, Р.Бугарија на Коледен бал на Арт компанијата “Нови ѕвезди”,
– 21 декември во Куманово на Новогодишен концерт на Образовната академија “Виртуал – М”,
– 28 декември во Штип на Новогодишниот концерт на ДМУЦ “Сергеј Михајлов” Штип,
– 29 декември концерт во Радио Канал 77 Штип, заедно со Filip Stevanovski band како и настапи на многу фестивали во 2017 година.

 

Сподели.


Коментарите се затворени.