Донација од 340 илјади евра за Штипската Клиничка Болница

0

По втор пат донација за Клиничката болница во Штип. Станува збор за опрема во вредност од 340 илјади евра од Шведската хуманитарна невладина организација Ханти Хант.

Целокупната медицинската опрема ќе биде распределена на повеќе одделенија, се со цел пациентите да добија подобри услови.

Ова е втора донација по ред во рок од половина година од истата невладина организација Ханти Хант од Шведска за Клиничката болница во Штип. А исто така, минатата година невладина организација од Австрија донираше медицинска опрема во приближна вредност од триста илјади евра.

Сподели.


Коментарите се затворени.