Светнаа рефлекторите на Градскиот стадион во Штип!

0

За првпат денес, во 16.00 часот беше тестиран новиот систем за осветлување на Градскиот стадион во Штип, кој во изминатиот период беше реновиран, со нова тревна подлога како и исталација на осум рефлектори.

Во посета денес на Штип беше раководителот за изградба на инфраструктурни објекти во ФФМ, Димитар Зисовски, кој имаше можност да провери што беше направено во изминатиот период. За првпат беа вклучени рефлекторите и тоа со помош на агрегатот кој во услови на немање струја ќе биде од помош и ќе може со негово напојување да има светло до 10 часа.

Во понеделник се очекува комесарот за натпревари Васко Дојчиновски да направи контрола и на сите други услови на стадионот со што би дал зелено светло за одигрување на натпревари. На тој начин Брегалница по година и пол играње во Кочани на „Никола Мантов“, конечно ќе се врати во Штип.

Сподели.


Коментарите се затворени.