Видео репортажа за автопатот Штип – Миладиновци

0

Со забрзано темпо се гради новиот автопат Миладиновци-Штип. Педесет проценти од работата е завршена.

Од идната година македонските граѓани ќе добијат нов автопат.

На потегот од Миладиновци до Штип секојдневно се ангажирани 850 работници, од кои 50 се од Кина, а останатите се вработени во македонски градежни фирми.

Секојдневно на оваа делница работат и 350 машини.

Екипа на телевизија Нова направи обиколка на автопатот и во репортажа ја пренесува состојбата од терен. Репортажата ви ја пренесуваме во целост:

Сподели.


Коментарите се затворени.