Најздравиот пијалок кој морате да го пиете на есен!

0

На голем дел од луѓето не им пречи вкусот на оцетот кога го налеваат во салатата. Оцетот секогаш се користи како засилувач на вкусот. Меѓутоа дали знаете дека оцетот е најдобриот и најздрав пијалок на есента?!

Според експертката за храна Chloe Elgar, оцетот нуди повеќекратна корист – од пробава и циркулација па се до регулација на жолчната киселина. Elgar исто така објаснува дека пиењето на оцет може да биде многу добро и за плуќата… одличен е за дишниот тракт, затоа што киселината од оцетот помага да се исфрли насобраниот слуз.

“Оцетот нуди здравствени бенефиции сам по себе , но тоа што е навистина добро е дека оцетот го извлекува најдоброто од билките”, додава Elgar.

Така да сега некои фирми, почнаа на основа на јаболков оцет да додаваат вода и шеќер како овошен сок. Поголемиот дел од нив содржат компоненти како ѓумбир, каенски бибер и куркума.

b-1313497038-920

Било како, вие земете си една чаша јаболков оцет со вода наутро!

Сподели.


Коментарите се затворени.