10 лица од Штип обвинети за кражба

0

10 лица од Штип ,  краделе – сушеле.  Во изминатите неколку месеци, тие се одговорни за 6 дела тешка кражба, една тешка кражба во обид и три кражби.

  • Пријавените во периодот од мај до септември годинава, со намера за себе да прибават противправна имотна корист влегувале во куќи, станови, дуќани и патнички моторни возилаод каде одзеле многу предмети и причиниле материјална штета во изност од 212.790 денари, изјави Гордана Панајотова, портпарол на СВР – Штип.

Денес, полицијата на нив им стави лисици на рацете и тие се со кривични пријави за она што го правеле.

Сепак, дел од она што овие десетмина го украле, никаде го нема, па за отштета, оние на кои им е влезено по дома, ќе треба да поднесат приватна тужба.

стар

Сподели.


Коментарите се затворени.