Започна изградбата на велосипедската патека од Штип до Караорман

0

Започна изградбата на велосипедската патека од Штип до Караорман, проект вреден 250.000 евра.

Патеката е со вкупна должина од 4,7 километри и со широчина од три метри, странично  ќе има по 50 см банкини. Целата патека ќе биде асфалтирана. Инвестиционата вредност е 10,3 милиони. На тендерот се јавија 8 понудувачи, а најдобрата понуда ја имаше фирмата „Ве Груп“ и тие денес почна со работа, истакна Нада Наџинска, Одд. за урбанизам во о. Штип.

Сподели.


Коментарите се затворени.