Започна 10тата Штипска Пастрмалијада

0

Јубилејното десето издание на Штипската Пастрмалијада започна.

Почетокот на Пастрамалијадата се означи традиционално со џиновската пастрмалија која ја претставија и пресекоа Градоначалникот на Град Штип М-р Илчо Захариев и познатите легендарни глумци од Македонските народни приказни. Џиновската Пастрмалија беше долга 230 сантиметри. Годинава локацијата на главната бина е поместена и е на новоизградениот кружен тек на веќе некогашната крстосница Дујле.

Главни ѕвезди на првата вечер од Пастрмалијада 2016 беа безвременските Yu Grupa.

Вечерва настанот продолжува со уште посилно темпо каде настап ќе има уште една легенда Бора Џорџевиќ и Рибља Чорба, додека во Недела на затворањето на Пастрамалијадата ќе настапи големиот заводник Здравко Чолич.

14291845_682681361886354_5507839361954807074_n 14329915_682681521886338_3912606195660779970_n 14344915_682938918527265_8488470624663388736_n 14355770_682681418553015_6310163536084651058_n 14358885_682938891860601_2356899466051072786_n 14359070_682681338553023_1162665091135994866_n 14364902_682681455219678_643208896312944249_n 14369920_682681505219673_1385046981746682162_n 14370210_682938881860602_2655246288870879366_n

фото:општина Штип

Сподели.


Коментарите се затворени.