„Плажа на љубовта”: Со експлозија на бомби случајно создале најубава туристичка сензација

0

Плажа на љубовта е името на едно од најубавите светски туристички сензации, која е создадена сосема случајно.
Воените лидери на мексиканската војска во почетокот на 20 век, веројатно не ни помислувале дека нивните воени вежби на Мариетас островите ќе ја направат најголемата туристичка сензација во светот.

Playa Del Amor (Love Beach, Hidden Beach), Marietas Islands, Mexico

Со тестирање на бомби направиле кратер на средина од густата шума што со текот на времето станал плажа, која мексиканците ја нарекле „Плажа на љубовта”.

Подржано од We Travel Macedonia

we-travel

Сподели.


Коментарите се затворени.