„Прекината Одисеја“ во Штипскиот театар

0

„Прекината одисеја“ е копродукциски проект меѓу Македонскиот народен театар и театарот „Хелена Моджејевска“ од Легнице, во режија на Јацек Гломб, музиката е на Горан Трајкоски, а сценографијата и костимите се на Малгорзата Буланда.

Во претставата играат околу 30 актери од Македонија и од Полска. Од ансамблот на МНТ играат актерите Владо Јовановски, Софиа Насевска-Трифуновска, Сашка Димитровска, Снежана Коневска – Руси, Билјана Јовановска, Борче Начев, Томе Витанов и Трајче Ѓоргиев.

Резервации на билети на 078/745-774

14238189_1799825913630710_929366568544890466_n

Сподели.


Коментарите се затворени.