Новиот куржен тек во Штип се асфалтира и се пушта во употреба во ….

0

Новиот кружен тек во Штип кој се гради на крстосницата Дујле денес се асфалтира и е влезен во завршна фаза.

Според предвидувањата, кружниот и сите спојни делници на местото Дујле во Понеделник треба да бидат пуштени во употреба што значи дека и официјално новиот кружен тек ќе го вртиме во Понеделник.

Екипите кои работат на куржниот тек без застој деновиве и покрај лошите временски услови напорно работеа за средување на сообраќајното прашање на  овој дел од градот, исто така и обовување и модернизација.

14311227_679282075559616_2960743452576106539_o 14249725_679281995559624_7974209727572072664_o 14237664_678886135599210_8505825025802043662_n

фото: Општина Штип
Сподели.


Коментарите се затворени.