Седумгодишно момче нацрта нешто поради што неговата мајка е осудена на доживотен затвор

0
Аманда Левис (35) од САД е осудена на доживотна казна затвор за убиство на својата ќерка, а на судењето единствен сведок против неа бил нејзиниот седмугодишен син А.Ј.
Седумгодишното момче сведочело пред судот како неговата мајка ја убила сестра му.
Во судот било побарано од мочето да го објасни значењето на своите цртежи и тоа рекло дека на цртежот е неговата мајка како ја убива сестра му.
Кога адвокатот го прашал како неговата мајка го убила девојчето, седумгодишното момче рекло дека и ставила рака на лицето.
Рекол дека тоа што го видел било многу страшно.
Најпрво кога се сретнале во судот момчето не је препознало својата мајка. Но откако сватил дека Аманда се наоѓа пред него во судницата почнал да плаче.
Сподели.


Коментарите се затворени.