Коцката е веќе историја! Конечно се асфалтираше ВПЈ во центарот на Штип

0

Улицата „Вита поп Јорданова“ е една од најфрекфентните во Штип, која досега им создаваше големи проблеми и на жителите и на возачите. Но, од денеска, таму наместо по коцка и дупки, движењето ќе се одвива по асфалт.

Со асфалтирањерто на оваа улица, се заокружува целокупната патна инфраструктура во тој дел на градот .

За жителите асфалтирањето на Вита Поп Јорданова, ќе значи големо олеснување.

Општина Штип продолжува со комуналната офанзива и на други делови од градот. Ќе бидат асфалтирани сите улички, кои досега биле заборавени од поранешните градски татковци.

14114882_671016889719468_4442212033024855460_o

текст: канал+

фото: Општина Штип

Сподели.


Коментарите се затворени.