Вработени за пример! Вработените на ЈП Исар по дванаесетти пат работеа во река Отиња

0

Вработените на ЈП Исар по дванаесетти пат работеа во река Отиња.

Вработените во ЈП „Исар“ ги завршија подготвителните активности за комлетно да биде уредено корито на Отиња до мостот кај трговскиот центар. На овој потег на коритото останува да биде изграден бунарот кај мини езерото со кој ќе се обезбедува потребниот минимум на вода во реката.

Задоволството е огромно на вработените кои несебично се вложија во овој проект и закраток временски период хортикултурно го уредија речното корито на Отиња од ЈП „Исар“ до мостот кај трговскиот центар.

ЈП „Исар“ наскоро ќе започне со уредување на коритото на Отиња во Ново Село до вливот во река Брегалница, кој е последен несреден дел на речното корито.

канал+

Сподели.


Коментарите се затворени.