ЈП Исар го уредува теренот кај мини езерото во река Отиња

0

Вработените во ЈП „Исар“ по единаесетти пат се вклучија во зaедничка за уредување на корито на река Отиња. Денес тие го подготвуваа просторот кај мини езерцето, каде ќе биде поставена урбана опрема и декоративни аражмани. Во завршна фаза се и активности за отпочнување со изградба на бунарот со кој ќе се овозможи Отиња постојано да има вода.

Задоволство е да бидеш дел од овие акции кои придонесуваат коритото на река Отиња побрзо да се уреди за граѓаните да имаат уште едно пријатно катче за уживање велат вработените.

По комплетно уредување на делот кај мини езерото екипите на јавното претпријатие ќе го уредуваат коритото кај Трговски центар.

канал+

Сподели.


Коментарите се затворени.