Заврши асфалтирањето на 14 улици во Штип

0

Штип интензивно продолжува со асфалтирање на улици. За време на викендот, се реконструираа неколку улици во градот, но и во населените места :

„Заврши асфалтирањето на улиците Димо Хаџи Димов, Јане сандански и Борко  Телев вредни 70 илјади евра, како и улиците во Караорман вредни 3 милиони денари“ , вели  Драган Ристов, сов. за односи со јавност ЛС Штип.

Рехабилитираните улици, ќе значат и олеснување за овдешните жители, особено во делот на сообраќајот :

„Претходно беше асфалтирана само Личка и сите возила одеа од таму, сега ќе се растерети сообраќајот возилата ќе се движат и одовде“ , кажаа жителите на ул. „Борко Талев“ – Штип.

Веќе од утре,машините се селат на други локации :

„Во населба Баби, улиците Мара Минанова и 11 – ти конгрес, потоа Иво Лола Ривар, Вита Поп Јорданова, Крсте Мисирков, Сремски Фронт, Асном, како и улиците во село Селце и Драгоево“ , изјави Драган Ристов, сов. за односи со јавност ЛС Штип.

Во меѓувреме, течат тендерски постапки за асфалтирање на други улици.

стар+

Сподели.


Коментарите се затворени.