Се асфалтираа улици во центарот на Штип после 30 години

0

Се асфалтираат три нови улици во Штип во вредност од над 3 милиона денари

Денес во Штип започна асфалтирање на три крака од улиците „Димо Хаџи-Димов“, „Јане Сандански“ и „Борко Талев“:

– Изведувач е штипски „Коле Транс инжинеринг„, површината е околу 6700 м/3 а инвестицијата е во в редност од 3.3 милиона денари – изјави Тоше Ѓоргиевски од Општина штип.

Според него, улиците се асфалтираат на барање на граѓаните од овој дел на градот. Дел од нив се со стар асфалт, дел се уште со коцка а некои со руиниран бетон и сега ќе бидат комплетно средени.

13737604_652740244880466_3371173928686266896_o 13730533_10210526532418347_1422144406_o 13725080_652740141547143_1780501949373649888_o 13724047_652740131547144_518461140945464526_o

Сподели.


Коментарите се затворени.