И во Македонија има „ПАМУК КАЛЕ“

0

Езерцето со тиркизна боја, сместено во напуштениот рудник за мермер над селото Беловодица кај Прилеп е вистинска хит дестинација ова лето, пишува ТВ Нова.

Стотици посетители секој ден тука наоѓаат спас од летните горештини.

Поради атрактивниот предел сместено во мермерни блокови езерото го добива името – Мермерно езеро или прилепско Памук кале.

Прилогот на ТВ НОВА погледнете го во продолжение

Сподели.


Коментарите се затворени.

Feedback

FLYERb