Келнер добил бакшиш од 1000 долари, а утредента следувал невиден шок!

0

Келнер од Тајланд добил бакшиш од 1000 долари, иако сметката била само 60 долари. Пијаниот гостин го почастил, а тој од среќа почнал да ги дели парите со персоналот.

– Келнерот беше шокиран, не можеше да поверува дека ова некогаш ќе му се случи, – изјавил сопственикот на ресторанот.

Сепак, несреќиот келнер утрото бил пречекан со ладен туш. Гостинот повторно дошол во ресторанот, се извинил поради непријатноста и го прашал келнерот каде би можел да ги загуби своите 1000 долари. Му рекол дека бил пијан и на ништо не се сеќава.

– Човекот беше толку пијан што не се сеќаваше дека парите ги оставил како бакшиш, па сите му ги вратија, – изјавил сопственикот и додал дека гостинот сепак оставил 40 долари како извинување за своето однесување.

Сподели.


Коментарите се затворени.