Се асфалтира главната улица во населба Сењак

0

Штип ќе асфалтира уште една улица во нас. Сењак. Од денес, се гребе стариот асфалт на дел од улицата „Борис Крајгер“:

„Се работи за деница долга 800 метри, од маркетот Елкос до салата Јордан Мијалков“ , а вредноста е 2,7 милиони денари“, рече  Драган Ристов, советник за односи со јавност во о. Штип.

Во тек се тендерски постапки за асфалтирање на уште 10-тина улици во Штип:

„15-ти Конгрес во нас. баби, мара Минанева, Иво Рибар Лола, Борис Кидрич и други“, кажа Ристов.

Што за ова мислат граѓаните:

„Секоја инвестиција во патишта е добра и така треба да се продолжи“, велат анкетирани во Штип.

Со овие и со улиците кои наскоро ќе се асфалтираат, Штип се ближи до бројката од околу 100 асфалтирани улици во период од три години.

стар

Сподели.


Коментарите се затворени.