Браќата Сендиќ го позлатија Штип на турнирот во ММА во Прилеп

0

Браќата Сендиќ го позлатија Штип на турнирот во ММА во Прилеп
На 19.06 се одржа второто по ред првенство во мешани боречки вештини ,,Крали Маркo” во Прилеп.
Браќата Хајрудин и Мирза Сендиќ од клубот за мешани боречки вештини ,,Самурај Штип” настапија во две дисциплини каде што освоија две први места.

s1
Мирза во греплинг успеа на поени да го победи џудистот со плав појас Бобан Глигуроски од Прилеп, а Хајрудин во мешани боречки вештини со технички нокаут во втора рунда го победи Дејан Петрински.
Тие не застануваат овде и најавуваат уште многу успеси со кои ќе се претстават себе, клубот и градот во најдобро светло.

Сподели.


Коментарите се затворени.