Административците на Ј.П.Исар најмасовно за коритото на Отиња

0

Адимистрацијата на Исар досега најмасовно во Отиња. Денес турбо се работеше од пешачкиот мост во реката до мостот кај судот, а на терен беа излезени административни од речиси сите работни единици :

„ЈП Исар допринесува многу за разубавување на градот и за доброто на граѓаните, така и денес сите вработени во јавното претпријатие излегоа на терен за да го средат и делот од реката кои остана несреден“ , изјави Ангел Бојаџиев, директор на ЈП „Исар“ – Штип.

Иако температурите денес беа повисоки, воопшто не им пречеа на работниците во уредување на кејот :

„Денес овде ставаме мил, а после неколку дена ќе биде разубавено со дрвја и цветни садници“ , рече Слободан Апостолов, вработен во ЈП „Исар“ – Штип.

„Задоволни сме и среќни бидејќи можеме да помогнеме и секогаш кога ќе биде потребно ќе излеземе на терен“ , кажа Лидија Михајловска, вработена во ЈП „Исар“ – Штип.

Наскоро пак, дел од реката ќе добие и мини езерце :

„За кратко време ќе биде направено езенцето на река Отиња и ќе биде уредено хортикултурно“ , вели Ангел Бојаџиев, директор на ЈП „Исар“ – Штип.

Oд овде, администрацијата на Исар ќе се вклучи и во уредување на делот од мостот кај судот до Камениот мост.

Сподели.


Коментарите се затворени.