Неверојатно: Дознајте кој е фетишот на Мартинијан Кириловски!

0

По неколку години наназад, Макфест 2016 помина во знакот на композиции кои беа мошне добро прифатени од публиката. На тронот во ова 31-во издание, годинава доминираа женските вокали. Единствен кој беше најблизок до освојување на едно од трите места, како машки интерпретатор е момчето кое остави длабок траг во познатото шоу на Ѕвездите на Гранд, Мартинијан Кириловски.

Екипата на vostip.mk во продолжение ви го претставува краткото интервју направено со Мaртинијан, еве што тој има да им препорача на своите фанови:

vostip.mk Кои се твоите впечатоци за овогодинешниот Макфест во споредба со годините наназад во кои си настапил?

Мартинијан: Моите впечатоци од Макфест се на високо ниво. Пред се имаше одлична дружба и извонредни песни. Секое учество на Макфест е мој предизвик, бидејќи таму ја започнав кариерата со освојување на третото местово во 2013 година , изведувајќи ја песната “Како да те украдам”.

vostip.mk Колку си задоволен со твојот пласман ?

Мартинијан: Сум задоволен од мојот настап, освојувајќи го четвртото место од вкупно 30 композиции. Најбитно од се е песната да биде прифатена и слушана од страна на публиката и фановите.

vostip.mk Дали твоите фанови можат да очекуваат видео запис на “Смрзната во прегратка”?

Мартинијан:  “Смрзната во прегратка” ќе добие свој спот. Видео записот ќе излезе многу наскоро, оваа песна ќе биде обработена и во српска верзија на име “Ledeni zagrljaj”, која исто така ќе добие видео запис.

vostip.mk Што е следно во твојата кариера , кои се плановите до крајот на 2016-та ?

Мартинијан: Би сакал и понатаму да продолжам со живите настапи низ градовите во Македонија. Пред мене постојат уште два фестивали, Охридски и Скопски на кои ќе се претставам со нови песни. Главен приоритет во моите планови е секако и објавување на мој албум.

vostip.mk Дали Мартинијан е заљубен и дали може да го открие неговиот фетиш?

Мартинијан: Мојот фетиш е сцената , бидејќи на неа се чувствувам среќен и исполнет интерпретирајќи ги моите песни.

Како звучеше “Смрзната во прегратка”, слушнете во продолжение!

Сподели.


Коментарите се затворени.