Нашол две бебиња во ѓубре и ги однел дома, а потоа неговата сопруга видела нешто страшно

0

Неодамна човек по име Марк, сретнал две момчиња во Флорида. Биле валкани, само во пелени и седеле на еден куп ѓубре.

Се распрашал наоколу и дознал дека се браќа навозраст од седум месеци и две години, пишува „Little Things“. Родителите им биле бездомници и живееле во шатор во шума.

Рони и Кристал Стјуарт сфатиле дека децата припаѓаат на семејство кое често јаде оброци во народната кујна која е дел од нивната црква.

И покрај фактот дека Рони и Кристал имаат три деца, не можеле да дозволат овие две момчиња да останат надвор, бидејќи доаѓала бура. Ги замолиле родителите да ги земат децата на една вечер за да ги избањаат во топол дом и да ги нахранат. Тогаш кристал сфатила во колку лоша состојба се децата. на нив имало безброј видливи каснувања од бубачки, а коѓата на нозете буквално им паднала.

Следната недела Рони и Кристал оделе на миса, кога им се доближиле родителите на децата. Им поставиел прашање кое ги изненадило, а одговорот им го променил животот на сите.

Ги прашале, дали на нивните деца би им пружиле кров над главата, а одговор им бил потребен веднаш бидејќи Центарот за социјални работи им се заканувал дека ќе им ги одземе децата.

Тие се согласиле, а со тек на времето ги исполниле сите законски документи и постапката е при крај.

Сподели.


Коментарите се затворени.