И кажале дека и преостануваат 4 часа живот, а потоа се случило чудо

0

Дона Ферис (33) од Велика Британија се упатила на доктор поради болки во грбот, а дијагнозата која на крај ја добила потполно ја шокирала. Од тогаш поминалте три години во кои секој ден морала да оди на анализи , но функцијата на нејзините бубрези значително опаднала.

Кога дошла до само 3% лекарите ја предупредиле дека без трансплатација на бубрег ќе умре за кратко време, поточно за 4 часа. Тогаш се случило чудо.

Таа и нејзиниот сопруг Карл (34) се прав пример на животот во добро и во лошо. ВО најлошите моменти од животот кога дознаваат дека и преостанале уште 4 часа од животот, Карл без размислување одлучил да и го даде својот бубрег. Но таа негова желба не била доволна за да се оствари, тој бубрег морал да биде компатибилен. За среќа тој бил совршен и тоа и го спасило животот бидејќи таа немала време да чека бубрег од друг.

Операцијата која трела 3 часа завршила успешно, сега бубрегот работи без проблеми и двајцата полека се опоравуваат.

– Сеуште мораме по три пати неделно да одиме на прегледи, но двајцата сме многу добро. Почнавме да размилуваме за дете, а лекарите велат дека можеме да почнеме да работиме на тоа дури по 12 месеци, среќно раскажа Дона.

Сподели.


Коментарите се затворени.