Оаза Екстра скопско – нов сопственик на градскиот базен во Штип

0

Продажбата на градскиот базен во Штип наиде на критика од страна на опозицијата во Комисијата за финансии при Општина Штип. На денес одржаната седница опозициските членови изразија незадоволство од постигнатата цена за продажба на базенот, за кој единствен понудувач на електронската аукција на осми март беше штипската компанија Оаза екстра скопско.

Став на опозицијата е дека паѓаат во вода очекувањата на советот дека со електронската аукција ќе се зголеми цената на градскиот базен. Таа не само што не е повисока од основната, туку со тоа што само една компанија учествувала на аукцијата, истата е намалена, беше кажано на седницата на Комисијата за финансии.

Постапката за продажба на земјиштето околу градскиот базен со површина од околу 15 илјади метри квадратни по цена од 1080 денари за метар квадратен, ќе се реализира по завршување на изборите, бидејќи продажба на државно земјиште во предизборен период е забрането.

Сподели.


Коментарите се затворени.