Шовинистичко кафе: Фотографијата од нејзините крвави стапала е само почеток на една хорор-приказна за тортура (ФОТО)

0

Шминкерката Никола Гавинс ги фотографирала стапалата на својата другарка, а фотографијата што ја објавила на интернет предизивика вистинско цунами на социјалните мрежи.

Konobar

Се работи за стапалата на една келмнерка, која ја поминала целата смена на високи потпетици. Додека нејзините колеги можат да одат на рамни чевли, повеќето нејзини колешки мораат да одат на високи потпетици, што е дополнително оптоварување покрај фактот дека 8 часа во денот стојат.

Политиката на овој ресторан е женскиот персонал да носи високи потпетици, освен ако нема здравствено ограничување. На другарка ми толку ѝ искрвавеа стапалата, што ѝ отпадна нокт на ногата, а шефот на смена ја нападна кога облече рамни чевли, така што ѝ нареди да биде на високи потпетици до крајот на смената, пишува Никол на постот и ја наведува адресата и името на ресторанот.

stikli

На фотографијата која за една недела имаше повеќе од 11000 споделувања се гледаат крвави стапала и салонки со високи потпетици.

Жените вработени во овој ресторан мораат самите да си ја купуваат униформата од 30 долари, а мажите кои работат таму можат да облечат што било самод а е црно, укажува Никол на сексистичкиот став на овој ресторан.

Со оглед на тоа што за ова брзо се рачуло, раководството на синџирот ресторани негира дека ти принудува вработените да ја поминат смената на високи потпетици.

Сподели.


Коментарите се затворени.