Малиот генерал: Руската армија му салутираше на ова дете

0

Малечкиот гордо стоеше со крената рака во поздрав се додека и последниот војник не помина покрај него.

Малиот Иља Казански (4) минатата година на 7 мај беше на Црвениот плоштад во Москава каде гледал една од генералните проби за грандиозната парада на Денот на победата.

Таму го донела неговата тетка Јелена Цуканова. Иља ја кренал раката и им салутирал на војниците, а тие му возвратија. Целиот се направи важен и не сакаше да мрдне додека не помина целата проба.

-Му салутираат на малиот генерал, дури и го снимаат, напиша неговата тетка на Фејсбук.

Воената парадата на руската армија е гордост за секој Русин и токму така ја доживеал и малечкиот Иља.

Сподели.


Коментарите се затворени.