Штип за неколку дена добива модернизиран Европски пазар

0

Јавното претпријатие „ Исар “ интензивно работи на градскиот пазар, веќе се направени и првите дуќани. За неколку дена штипјани ќе добијат нов, модерен европски пазар.

Следен приоритет на „Исар“ е покривање на пазарот во централното градско подрачје.

По завршувањето на градскиот пазар, јавното претпријатие „ Исар“ веднаш ќе започне со реконструкцијата на стариот пазар. Со ваквата инвестиција градот ќе добие и убав изглед,  пазарџиите и потрошувачите ќе имаат подобри услови, за купување и продавање, вели директорот на јавното претпријатие „ Исар “ , Бојаџиев.

канал+

Сподели.


Коментарите се затворени.