Имала 85 килограми на 9 години а еве како изгледа само по една година!

0
На свои девет години Бриана Бонд имала 85 килограми. Тешко дишела, но и тешко се движела, во училиште ја нарекувале со погрдни имиња. Дури и како бебе, Бриана имала вишок на килограми, кога одела во градинка имaла верувале или не 45 килограми. Мајката на Бриана, Хеиди ја водела нејзината ќерка по доктори но тие и велеле дека нема медицинко објаснување за нејзината дебелина.
Хеиди и таткото на Бриана одлучиле сами да превземат нешто за здравјето на нивната ќерка.
Хеиди измислила вежби за целото семејство. Почнале да одат по шест километри секој ден. За помалку од година дена, бриана изгубила 30 килограми.
Продолжила со вежбањето и почнала здраво да се храни, а конечно може да биде рамо до рамо со своите слаби другарки.
Бриана стана инспирација за целиот свет, особено за децата кои ги имаат истите проблеми. Таа им покажа што се може да се направи со вежбање здрава исхрана и мотивација.

Сподели.


Коментарите се затворени.