Го протерале од Саудиска Арабија затоа што бил „многу убав“

0

По холивудските заводници и убавци воздивнуваат жените од целиот свет, но на ниту еден од нив не им се случило тоа што го доживеал познатиот модел, фотограф, актер и писател од Дубаи, Омар Боркан Ал Гала.

Имено, Омар заедно со уште двајца пријатели во 2014 година бил депортиран од Саудиска Арабија, затоа што верската полиција тогаш заклучила дека е „толку многу убав што би можело лошо да влијае“ на припадничките на понежниот пол.Омар требало да настапи на фестивал на култура и културното наследство на Ријад, но поради неговата убавина морал да ја напушти земјата. 

Сподели.


Коментарите се затворени.